Skip to content

Kul-Tur
Aktiv kulturresa för seniorer

16-20 juni

Upplev en unik Kulturresa där kultur och träning förenas i vackra Hälsingland! Följ med på en inspirerande resa, där varje dag erbjuder en spännande mix av kulturella utflykter och träningspass i mjukt tempo.

Utforska Vålsjö kvarn med sitt imponerande vattenfall, besök historiska platser som Stenegård och Lill-Babs museum, och delta i träningsaktiviteter som dans, yoga, cirkelfys och bågskytte. Få motivation och insikter genom en berörande föreläsning om att övervinna hinder och hitta glädjen i träning.

Avsluta dagarna med gemensamma måltider och sociala aktiviteter, inklusive danskvällar. Upptäck Kärleksstenen under en avslappnande vandring och njut av skogsbad för att varva ner.

Denna resa erbjuder en perfekt balans mellan kultur, natur och träning, och är skapad för dig som söker en minnesvärd och unik upplevelse. Anmäl dig nu och låt Hälsingland ta dig med på en resa fylld av historia, gemenskap och personlig utveckling!

Kultur-resan passar dig som hellre går på plan mark, kortare sträckor och lugnare. Som uppskattar kulturutflykter på ett rörligt sätt. Som vill ha mer kultur och färre träningspass.

Se även Kul-Tur 25-29 augusti här!

Detta ingår i paketet:
– Logi i vald rumstyp i 4 nätter
– Helpension (frukost, lunch och middag)
– Deltagande i alla ledarledda pass enligt program.
– Tillgång till anläggnings faciliteter enligt beskrivning.

Vid bokning av lägenhet eller timmerstugan ingår inga måltider utan väljs som tillval alternativt bokas på plats. 

Pris från 5 195 kr i Double Simplicity

I samarbete med

PROGRAMÖVERSIKT

Britt-Marie (B-M) Nordquist
B-M kom aldrig överens med käglor, plint och basketkorg i gymnasiet, så hon undvek gymnastiken i skolan! Men när hon kom i kontakt med endorfinerna i motionsspåret i slutet på -60 talet blev hon engagerad och ville sprida lyckokänslorna. Med boken ”Kom loss tjejer” ville hon få fler kvinnor att motionera.
Joggingrundorna blev längre och längre och målen blev långlopp av olika slag. Då ges det tid att tänka och njuta för de som inte har så bråttom.  Det har blivit många o långa maratonlopp världen runt. Glädjen att få leda jympa och andra motionsaktiviteter, nu som pensionär, är fortfarande en stor inspirationskälla. Och att  hitta nya utmaningar som mål för motion och hälsa!
Mona Edwertz
Mona är beteendevetaren och pedagogen som älskar att sprida rörelseglädje med glimten i ögat. Efter att ha undervisat om hälsa och ledarskap i över 20 år gillar hon mötet med gruppen, att inspirera och att utmana deltagarna till träning med känsla.
Mona har dansat hela sitt liv och haft egna grupper i frigörande dans i flera år. Kommer från Karlstad där hon började som jympaledare och tog sedan Dans Soft till Friskisföreningen. Idag leder hon även Yoga, något som ligger henne varmt om hjärtat. 
För övrigt pratar hon spanska och har varit mycket på de olika Kanarieöarna. Fråga henne om du är nyfiken på La Gomera!
Lennart Carlsson
Lennart drabbad av sjukdomen KOL sedan 2007 Lennart berättar sin resa, hur det kändes mentalt att få diagnosen KOL? Hur han tog beslutat att omgående sluta röka och andra tips hur man kan förändra sin livsstil och inte minst hur han hittade motivationen att inte kunna gå 100 meter utan att stanna, till att idag kunna gå flera mil.
Inte nog med detta, Lennart är även flerfaldig bågskyttemästare och kommer att hålla i bågskyttet på programmet.
Liselott Davidsson
Lotta arbetar med behandlingar, träning, kost och råd för att få bättre hälsa.
Under dessa dagar på Camp Järvsö  kommer hon att leda CORE-träning, vandring i tystnad, prata litet om våra andningsvanor, när vi är vakna och när vi sover. 
Hur vi kan hjälpa våra fötter att bli funktionella är också något vi ska prata om.
Så, bra andning, starka fötter och bra Coremuskler är god hjälp till mer ork, mer energi och en bättre hållning.

Följ oss på Instagram

Dagliga uppdateringar om vad som händer hos oss på Camp Järvsö Hotell & Konferens hittar du på Instagram. Från stort till smått inom aktiviteter, natur, mat och mycket mera.