Skip to content

Into the wild

Välkommen in i hjärtat av Camp Järvsö – skogen!

Med bl a löpning, vandring, skogsbad, fiske, skidåkning, 3D pilbågsbana som även fungerar som en naturstig där man får se våra Nordiska djur, och vinterorientering mm. Grilla på våra grillplatser eller i vår kåta!

Löpning

Löpning ligger i vårt DNA och äntligen har vi hittat en plats som är som gjord för det! Allt från morgonjogg i soluppgången, utmanande trailleder till härliga långpass på sköna grusvägar och stigar. Trail, terräng, grusvägar i oändlighet och asfalt för den som ligger i träning för ett maraton… Omgiven av Hälsinglands blå berg hittar du rätt löpkänsla!

Vinterlöpning med knarret under skorna är en svårslagen känsla.

Skogsbad

Shinrin -Yoku, det japanska sättet att bada sina sinnen i skogens atmosfär. En närvarande och meditativ upplevelse som flera vetenskapliga studier har bevisat läker kropp och själ! Följ med på en guidad tur där inslag av enklare yoga och meditation bredvid träden ingår, eller besök Skogsbadsrummet på egen hand för vila och återuppladdning.

Vandring

Allt från en egen upptäcksfärd i vår skog till ledarledda vandringar genom gamla fäbodar i hälsingemiljö. Vi följer relativt obanade ”Kalvstigar” och bestämmer längd på turen efter grupp och önskemål.

3D pilbågsbana – Naturstig med Nordiska Djur

I skogen strax ovanför Östergården med en fantastisk utsikt  över Kalvsjön så kan ni prova på 3D bågskytte (hyra av utrustning tillkommer). Camp Järvsö:s 3D bågskyttebana är 1 km lång i kuperad terräng, utefter den snitslade skogsstigen så finns det 12 st skjutstationer där man skjuter 1 pil / station på ett gummidjur från de Svenska skogarna i naturlig storlek såsom hjort, varg, tjäder, Järv, räv, lodjur, vildsvin, uggla, hare, korp mm. På varje djur så finns det 4 st poängzoner där hjärtat är mest värt. Innan ni går ut på banan så får ni instruktioner samt chans att skjuta in er med några pilar, rekommenderad ålder från 10 år och uppåt och målsman måste alltid närvara. Här kan det bli en riktigt trevlig familjefejd.

De Nordiska Djuren ligger utplacerade längs en härlig skogsstig och lämpar sig perfekt för en skön promenad.

Under vinterhalvåret görs banan om till en Skidskyttevariant.

Luftgevärsskytte

Att skjuta mitt i prick är svårt och kräver övning och de kan du få här. Eller du kanske vill utmana dig själv i ”löpskytte” (tänk skidskytte). Målsmans närvaro krävs och hyra av gevär sker till ett pristillägg.

Grillkåta

Med plats för 20-25 personer är vår kåta en naturlig samlingsplats för grill/musik kvällar, äventyrsteman, konferenser, föreläsningar mm. Här kan allt hända! Det är portalen för ”Into the Wild” och är både utgångspunkt och uppsamlingsplats för skogens alla aktiviteter.

Perfekt för familjen eller en konferensgruppen att starta eller avsluta kvällen i.

XC-cykling

I Järvsö som helhet så erbjuder vi ett brett utbud för dig som XC-cyklist. På Camp Järvsö kommer det finnas tillgång till några kilometer blå led och det finns många mil av perfekta grusvägar om du vill ut på längre och mer avancerade turer.

Om du vill bli coachad och träna i grupp så erbjuder vi ledarledd cykling ett flertal gånger varje vecka (aktivitetskort krävs).

Bär och svamp

Stenåldersdiet? Nja, vi ska väl inte gå in på den stränga kosthållningen, men vi har en fantastisk skog vi kan plocka bär och svamp i när det är säsong för det.

Fiske

Fiska upp fisken till kvällens grill, eller bara njuta av lugnet som vattnet ger. Kalvsjön är känd för sitt bra fiskevatten. Om du inte har med dig egen utrustning kan du hyra på plats. Fiskekort krävs.

Att pimpelfiska på vintern går utmärkt! Det finns flera tjärnar med både Öring och Röding i närheten.

Orientering

Rädd för att gå vilse? Nyttja gärna våra orienteringsbanor med olika svårighetsgrad. Vi har flera olika banor med äventyrsorientering. Dessutom har vi Camp Järvsös naturpass där du kan ladda hem appen UsynligO (gratis) och få karta samt orienteringsbanan direkt i telefon. Den banan har 20 kontroller och är väldigt populär.

Följ oss på Instagram

Dagliga uppdateringar om vad som händer hos oss på Camp Järvsö Hotell & Konferens hittar du på Instagram. Från stort till smått inom aktiviteter, natur, mat och mycket mera.