Skip to content

< Upptäck alla våra dryckesprovningar

Lördag 2 oktober – Jarseost med internationella viner – hur smakar det?

Ett stenkast (nåja) från Camp Järvsö ligger gårdsmejeriet Jarseost som tillverkar dessertostar, ostkaka och eldost småskaligt och hantverksmässigt hela året om.

Alla ostar säljs i den egna ostkiosken eller till restauranger och butikerna, de flesta i närområdet. Mjölken hämtas på en KRAV-certifierad mjölkgård i grannbyn. Korna betar på ängarna ner mot Ljusnan hela sommaren och det tillsammans med god djurskötsel är grunden till den fina osten.

Vi rekommenderar ett eget besök till Jarseost men ikväll kommer dom till oss! Vår middag inleds men en ostprovning och tillhörande viner. Under vägledning av våra ”ostguider” Sofia Pallars Lindström och Åsa Malmström får vi lära oss om ostarnas smaker och hur de produceras

Sofia och Åsa driver Jarseost gårdsmejeri och de producerar allt från vitmögelost, blåmögelost, hårdost, färskost, eldost till ostkaka i det lilla mejeriet. Under sommaren tillverkas även ostglass som bara finns att köpa på plats vid mejeriet, mer lokalttillverkat kan det inte bli.

Gårdsmejeriet är naturskönt beläget i byn Hiklack, norr om Järvsö, alldeles vid foten av Hybo klack. Gården heter Pallars och har ägts av samma släkt i rakt nedstigande led sedan 1500-talet Nuvarande lantbrukaren Olle driver ett aktivt jord- och skogsbruk tillsammans med sin familj Lisa, Edvin och Signe.

Men, som sagt, ikväll kommer mejeriet till ost! Sorry, oss. Välkomna!

Tid och datum: Lördag 2 oktober kl. 19.00. Pris 595 kr.

Middag inkl provningen ingår i paketpriset för hotellgäster som bokat våra weekendpaket. Bokningen för övriga öppnar 14 dagar före eventet. Bokning görs här.

Följ oss på Instagram

Dagliga uppdateringar om vad som händer hos oss på Camp Järvsö Hotell & Konferens hittar du på Instagram. Från stort till smått inom aktiviteter, natur, mat och mycket mera.