Skip to content

Bicycling Bikeweek på Camp Järvsö – Landsvägscykling

Datum: 11-14 juli

Cyklingen vid Camp Järvsö börjar precis utanför dörren. Vägarna är nya, fina och det är glest med bilar vilket ger landsvägscyklingen otroligt bra förutsättningar. Häng med på ett av sommarens bästa cykelläger och upplevelser du sent kommer glömma. 

Mitt i sommaren, när det är som allra finast, varmast och ljusast bjuder vi in till en hel vecka full av cykelmagi. Lägret kommer vara en försmak, en precamp, en pilot inför en betydligt större cykelvecka på Camp Järvsö 2023.

Det blir landsvägsläger i tre dagar där vi kommer cykla långa samt korta rundor på några av de bästa vägarna som finns runt Järvsö och Hudiksvall.  

Lägret är öppet för en bred skara cyklister och vi kommer anpassa cyklingen efter gruppen. 

Du behöver egen cykel och utrustning. På landsväg bör du vara bekväm med att kunna cykla minst 4-5 mil på runt 2 timmar. Vid behov kommer vi såklart dela upp oss i två olika fartgrupper.

Veckans ledare är Daniel Breece och Marcus Streijffert


I priset ingår vid bokning av rum eller glampingtält:
– Boende i vald rumskategori antal dagar
– Frukost
– Middag
– Träning och aktiviteter enligt program

*Vid bokning av lägenhet eller Campingplats ingår inga måltider men går att boka på.

Järvsö går från klarhet till klarhet som Sveriges nya cykelmetropol. Järvsö Bergscykel Park är redan Sveriges bästa destination för den som gillar att cykla utför.

Lägg sen på att man har Sveriges häftigaste skills Park i Järvsö Skills Park med två pumptracks, två teknikområden och snart som kommer ett antal dirtlinjer byggas och dessutom är crosscountry på stor frammarsch där ca 30 km kommer vara klart till sommaren 2022 och den totala utbyggnaden av ca 70 km crosscountryleder ser ut att stå klart inom två år.

DANIEL BREECE

Daniel Breece är chefredaktör på tidningen Bicycling och har cyklat i över 25 år. Numera blir det mest en mix av flera discipliner, men främst Landsväg, XC, Enduro och en gnutta Gravel. 2020 är han lagkapten för MTB laget Team Bicycling och är även en del av Skoda Cycling team. 

MARCUS STREIJFFERT

Marcus Streijffert 33-årig dalmas som fram till 2019 elitcyklade på landsväg och bana. Numera består den cykliga fritiden även av en del goa gravelrundor. Jobbar till vardags som idrottslärare för lågstadieelever och cykelcoach på Guided Heroes. Är bland annat huvudtränare för Skoda Cycling Team.

Följ oss på Instagram

Dagliga uppdateringar om vad som händer hos oss på Camp Järvsö Hotell & Konferens hittar du på Instagram. Från stort till smått inom aktiviteter, natur, mat och mycket mera.